Vorige keer bekeken we de social media kanalen van o.a. ThiemeMeulenhoff en de KB Nationale Bibliotheek. Wat blijkt: er zijn tal van manieren waarop je jouw online communicatie een leuke invulling kan geven. In deze blog signaleren we verrassende content bij drie andere klanten: Sdu, Pelckmans en Noordhoff.
1. Start een zakelijke blog
- Onze klant: Sdu.
- Soort content: vakinhoudelijke blogs.
- Bekijk de blogs hier.
De Sdu deelt vakinformatie voor juristen, fiscalisten en andere professionals die in hun werk met wet- en regelgeving te maken hebben. Dat doen ze onder andere via online cursussen, boeken, apps en magazines. Een hele multimediale mix dus met ongelofelijk veel beschikbare content.
Die content delen ze dan ook nog eens extra via de blog op hun eigen website sdu.nl. De artikelen bieden nieuws, context en verdiepende achtergrondinformatie. Slim, want zakelijk bloggen maakt je bedrijf zichtbaar. Potentiële klanten geef je alvast een voorproefje van wie je bent en wat je in huis hebt. En het is dé manier om jezelf als autoriteit in de markt neer te zetten.
De blogs zijn met name artikelen uit eerder verschenen media die Sdu uitgeeft, wat laat zien dat je bestaande content (bijvoorbeeld uit een vakblad, relatiemagazine of interne nieuwsbrief) ook goed kunt ontsluiten via een blog. Dat maakt het opstarten van een blog super laagdrempelig!
Een tip is het opdelen van je blogs in categorieën: dat kan door middel van tags die je de artikelen meegeeft. Zo deelt de Sdu haar blogs onder in thema’s als ‘Strafrecht’, ‘Privacy’ en ‘Innovatie’. Op die manier kan de bezoeker zoeken naar voor hem geschikte informatie passend bij zijn vakgebied.
Extra tip: download ons Whitepaper met tips & tricks over hoe te starten met je blog.
2. Geef een webinar
- Onze klant: Pelckmans.
- Soort content: webinars.
- Bekijk de webinars hier.
Wil je een groep klanten tegelijk informeren over jouw product? Dan is een korte serie van live webinars the way to go. Pelckmans organiseerde voor de start van het nieuwe schooljaar drie webinars rond werken met hun online leeromgeving Pelckmans Portaal. Wie er een of meer heeft gemist: De webinars zijn terug te kijken waar en wanneer de kijker het maar wil.
Onder andere via Facebook zijn de webinars aangekondigd en met succes: meer dan duizend mensen keken mee. Naast deze informatieve webinars organiseert Pelckmans nu ook inspiratiesessies, bijvoorbeeld over het vergroten van je impact als leraar.
Wat ons betreft is een webinar een perfecte mix tussen een persoonlijk gesprek en een seminar: contact maken en informeren gaan goed samen en er is ruimte voor interactie. Zelf aan de slag met een webinar? Gebruik de gebruiksvriendelijke tools van Zoom of Webinargeek.
3. Maak een videoserie
- Onze klant: Noordhoff.
- Soort content: korte video’s ‘vlogs’ op Youtube en Facebook.
- Bekijk de vlogs hier.
Hier moet je misschien even een drempel over, want het is niet voor iedereen weggelegd om voor de camera te staan. Maar de educatieve uitgeverij Noordhoff laat met de videoserie Lijsters zien hoe je met korte video’s heel leuke online content kunt maken.
Schrijvers van Lijsters-boeken pitchen in korte videofragmenten, makkelijk gefilmd vanaf de keukentafel, waar hun boek over gaat, waarom ze het boek geschreven hebben en wat zij de kracht van verhalen vinden.
Het leuke van deze videoserie is dat er steeds een nieuwe schrijver voor de camera zit. Je kunt er als bedrijf dus voor kiezen om verschillende medewerkers een vlog op te laten nemen, wel zo leuk voor de afwisseling. Of maak een videoserie over de verschillende producten of afdelingen. Loop een dag mee met de directeur of beantwoord wekelijks vragen die in je vakgebied spelen.
Haalde je inspiratie uit deze blog? Lees dan ook Deel I, waarin we het hebben over interviews, spreekbeurtpakketten en (online) magazines.