December is zo’n maand waarin we trots terugkijken. Maar ook: frisse plannen maken voor het nieuwe jaar! In 2018 staat ons weer veel moois op tech- en contentgebied te wachten. We blikken alvast vooruit. Op deze 5 nieuwe gadgets en trends kun je je nú al gaan verheugen.

Tech: nieuwe Samsung smartphones in januari 2018
Dat er een ware hype ontstaat rondom nieuwe smartphones is niet ongebruikelijk. Lekt er een tekening of foto van een proefmodel uit? Dan speculeert de digi-media er flink op los. Eén van die geruchten voor 2018: de Koreaanse techgigant Samsung lanceert volgend jaar 2 modellen in hun A-serie– de premium middenklasse van het merk. Ook het duurdere vlaggenschip S9 gaat naar verluidt het licht zien begin volgend jaar.

Content: Verdwijnende content groeit op social media
Snapchat en Instagram doen het al. Content verspreiden dat binnen 24 uur weer van de aardbodem verdwenen is. Hiermee roep je een specifiek gevoel op bij jouw doelgroep en gebruikers, namelijk: Dit. Wil. Je. Niet. Missen. Dit noem je ook wel Fear Of Missing Out, of korter gezegd: FOMO.

De hele dag door updates checken? Heel gebruikelijk bij deze apps. Want voor je het weet heb je een video/advertentie/verhaal/foto-update gemist! Deze content variant heet ephemeral content, oftewel: tijdelijk beschikbare content. De verwachting is dat deze manier van je verhaal verspreiden volgend jaar door merken en bedrijven nog veel vaker ingezet gaat worden, aldus dit artikel op Frankwatching.

Tech: 8K Ultra HD televisies komen er aan
Ben je nét gewend aan 4K aan beeldkwaliteit, zetten tv-reuzen als LG, Sony en Samsung de verdubbelaar alweer in. 8K Ultra HD moet dé trend van Consumer Electronics Show (CES) 2018 worden, ’s werelds grootste techbeurs in Las Vegas. Van 9 t/m 12 januari 2018 heeft CES weer plaats.

Wat is een 8K UHD-beeldscherm dan? Zo’n televisiescherm heeft een resolutie van 7680 x 4320 pixels. Dat is vier keer scherper dan 4K Ultra HD, dat op zijn beurt weer vier keer scherper is dan Full HD. Verwacht wordt dat in 2018 beeldschermen verkocht gaan worden van 8K Ultra HD kwaliteit. Leuk voor de thuisbioscoop zullen we maar zeggen.

Content: 2018 wordt het jaar van LinkedIn
In dit artikel zet Emerce 15 social media trends voor het nieuwe jaar op een rij. Eén van die trends is een groei van LinkedIn als kanaal om kennis te delen. Bijvoorbeeld met blogs en eigen artikelen Ook iets om naar uit te kijken in het nieuwe jaar: techgigant Microsoft heeft eindelijk de eerste stappen gezet het platform te integreren in hun Office 365-pakket, nadat ze het platform in 2016 kocht voor maar liefst € 23,2 miljard. In de loop van 2018 moeten de functionaliteiten beschikbaar zijn voor alle Office-gebruikers.

Een paar tips om mee te gaan in deze trend: word bijvoorbeeld lid van onze LinkedIn-groep, waar je regelmatig tips en blogs vindt op het gebied van content. Die je uiteraard ook via jouw eigen kanalen kunt delen, of waarop je in contact kunt komen met vakgenoten. Wil je zelf gaan bloggen op LinkedIn, maar kun je een zetje in de juiste richting gebruiken? Download dan hier gratis onze blogformule.

Tech: Apple’s HomePod is eindelijk te koop in 2018
Amazon (Echo) en Google (Home) verkopen hun versie van de huisspeaker al, maar in 2018 gaat eindelijk Apple’s slimme speaker de HomePod in de verkoop. Eigenlijk zouden we deze decembermaand al naar de winkel kunnen rennen, maar de verkoop van dit langverwachte gadget werd uitgesteld.

Met HomePod kun je draadloos muziek afspelen via Apple Music of via een gekoppelde iPhone, iPad of Mac. Ook kun je spraakopdrachten geven via Siri. Het verwachte prijskaartje: $ 349. De Europese prijzen en exacte releasedatum zijn nog niet bekend. Voor onder de kerstboom dit jaar te laat, maar wel om je op te verheugen voor 2018. Fijne feestdagen!

Sofie Vermooten
Sofie Vermooten

Sofie Vermooten deed na haar studie Journalistiek ruim vijf jaar ervaring op in de Nederlandse bladenwereld als redacteur en projectmanager. Voor Tekst 2000 / B1 blogt Sofie over digitalisering én geeft ze praktische tips op het gebied van contentcreatie.

Thuiswerken als een Pro

Met industrieel erfgoed valt goed te werken

Easy as that? Hoe vervoeg je Engelse werkwoorden in het Nederlands?

Over ‘plakkerige’ stelletjes: hoe schrijf je ‘ervan uitgaan’?

Hoe schrijf je functienamen die uit meerdere woorden bestaan?

Hoe schrijf je samenstellingen met ‘online’?

Zo haal je meer uit je video-vergadering

Een ode aan e-learning: de voordelen van studeren vanaf je sofa

3 tips van onze klanten voor verrassende online content [deel II]

3 tips van onze klanten voor verrassende online content [deel I]