Bij Tekst 2000 leggen klanten omvangrijke contenttrajecten neer die vaak onder hoge tijdsdruk moeten worden uitgevoerd. Product specialisten zetten die content tot op de komma nauwkeurig in digitale systemen. Maar wat doet een product specialist verder precies? In deze reeks leer je de medewerkers van Tekst 2000 en hun vaardigheden beter kennen. Deze week vertelt Cindy Hoogendoorn, die al ruim tien jaar voor Tekst 2000 werkt, je alles over haar werkweek.

  • Leeftijd 47 jaar
  • Werkt Tien jaar bij Tekst 2000
  • Functie Product specialist
  • In mijn vrije tijd Ben ik vaak druk aan het werk voor mijn eigen bedrijf in autobanden

Een korte introductie: wie is Cindy van Tekst 2000?
,,Ik ben geboren en getogen in Houten – en woon binnenkort zelfs náást het nieuwe kantoor van Tekst 2000 en B1! Ik heb twintig jaar ervaring als directiesecretaresse bij verschillende bedrijven, en ben nu al zo’n tien jaar met veel plezier werkzaam voor Tekst 2000 als product specialist in e-learning.”

Als iemand jou op een feestje vraagt wat voor werk je doet, wat vertel je dan?
,,Mijn werk houdt in dat ik klanten help met het digitaliseren van hun studiemateriaal. Zo maak ik lesmateriaal geschikt voor digitale omgevingen, zoals online schoolborden, laptops en tablets. Dat doe ik voor talloze vakken van het basis- tot aan het hoger onderwijs. We werken met veel verschillende software. Bij iedere klant is dat weer anders. Ja, je moet dus ook technisch handig zijn voor dit werk.’’

Hoe ziet dat er in de praktijk uit? Tik je zinnen uit papieren lesboeken over op de computer?
,,Nee, dat proces pakken we anders aan. Alle teksten en opgaven halen wij uit PDF’s. En met speciale software bouw ik dat om tot een digitale methode. Dat doen we bijvoorbeeld met rekensommen, maar in het verleden heb ik ook wel eens karaoke-materiaal in elkaar gezet voor muzieklessen.’’

Er komt dus allerhande leerstof door jouw vingers.
,,Nu ben ik met aardrijkskundelessen bezig, maar voor een andere klant voer ik mbo-lessen in op het gebied van bouw en infrastructuur. Vorige week heb ik nog aan een rekenmethode gewerkt, maar ik doe ook veel op het gebied van gezondheid.”

,,Een wandelende encyclopedie? Dat ben ik ook weer niet. Ik voer zoveel lesmateriaal in, dat ik nooit alles kan onthouden”

Daar steekt je vast zelf ook veel van op?
,,Laatst werkte ik bij een klant aan studiemateriaal voor schilders. Toen ik in mijn eigen huis een muurtje wilde opknappen, wist ik precies welke stappen ik moest ondernemen, haha! Maar een wandelende encyclopedie ben ik ook niet hoor, ik voer zoveel in dat ik niet alles kan onthouden. Als ik naar het afgelopen jaar kijk, kan ik je niet zeggen aan hoeveel projecten ik heb gewerkt. Dat zijn er zoveel! Die afwisseling is geweldig.”

Hoe ziet jouw werkweek eruit?
,,Deze week start ik met twee dagen bouwen aan een aardrijkskundige methode voor een educatieve uitgeverij. Op woensdag werk ik bij een klant op kantoor die leermiddelen en examenproducten voor bouw- en infraopleiders ontwikkelt. En mijn vierde werkdag zet ik afwisselend in: we kijken dan waar ik het hardst nodig ben. Mijn werk doe ik veelal zelfstandig, dat vind ik heerlijk. Maar werk ik aan een project samen met andere product specialisten, dan is er veel contact via Skype en telefoon. Nu Tekst 2000 naast mijn nieuwe huis gevestigd is waar ik later dit jaar naartoe verhuis, ga ik ook vaker op het nieuwe kantoor werken. Wel zo gezellig!”

Wat valt er verder onder jouw dagelijkse takenpakket?
,,Om een voorbeeld te noemen, neem die aardrijkskundige methode: verschillende invoerders hebben de content ingevoerd in het softwaresysteem van de klant. Aan mij de taak om dat tot in detail te controleren. Er hoeft maar een punt of komma verkeerd te staan in de meta-data en het systeem werkt niet.”

,,Als ik op de basisschool van mijn neefje zie dat ‘ons’ werk in de praktijk gebruikt wordt, ben ik zo trots”

Waar krijg jij energie van?
,,Het precieze invoerwerk moet je goed in de vingers hebben. Met oog voor detail doe je je werk. Waar een klant veel uur moet stoppen om het software systeem tot in de puntjes te begrijpen, hebben wij dat door jarenlange ervaring snel in de vingers. Als je daarmee een opdrachtgever kunt helpen – en een project ook nog eens sneller dan verwacht afrondt – geeft mij dat veel voldoening. En als ik op de basisschool van mijn neefje zie dat ‘ons’ werk ook echt in de praktijk gebruikt wordt, ben ik zo trots.’’

Wat maakt iemand een goede product specialist?
,,Je moet snel kunnen werken, er moet veel op tijd geleverd worden. Ons werk luistert heel nauw en een klein foutje kan grote gevolgen hebben. Dus je moet héél secuur zijn.”

Bekijk hier het hele team van Tekst 2000 / B1 en neem contact met ons op.

Sofie Vermooten
Sofie Vermooten

Sofie Vermooten deed na haar studie Journalistiek ruim vijf jaar ervaring op in de Nederlandse bladenwereld als redacteur en projectmanager. Voor Tekst 2000 / B1 blogt Sofie over digitalisering én geeft ze praktische tips op het gebied van contentcreatie.

Thuiswerken als een Pro

Met industrieel erfgoed valt goed te werken

Easy as that? Hoe vervoeg je Engelse werkwoorden in het Nederlands?

Over ‘plakkerige’ stelletjes: hoe schrijf je ‘ervan uitgaan’?

Hoe schrijf je functienamen die uit meerdere woorden bestaan?

Hoe schrijf je samenstellingen met ‘online’?

Zo haal je meer uit je video-vergadering

Een ode aan e-learning: de voordelen van studeren vanaf je sofa

3 tips van onze klanten voor verrassende online content [deel II]

3 tips van onze klanten voor verrassende online content [deel I]