Tekst 2000 / B1 is gespecialiseerd in het opzetten van e-learnings. Klanten uit bijvoorbeeld het onderwijsveld leggen contenttrajecten bij ons neer, waarbij wij lesmateriaal gereedmaken voor online leeromgevingen. Maar wat is een e-learning nu precies? En is e-learning ook interessant voor gebruik in andere branches? We leggen het je uit in deze blog!
Wat is een e-learning?
Net als bij e-mail staat de e van e-learning voor elektronisch. E-learning betekent dus elektronisch leren, waarbij je leermodules via een computer, tablet of smartphone afwerkt. Via een e-learning volg je bijvoorbeeld in je eentje een digitale cursus in een online leeromgeving. Of neem je in groepsvorm of samen met een docent deel aan een digitaal lespakket. E-learning kun je ook goed combineren met face-to-face contact, door online lessen af te wisselen met persoonlijk contact met een docent of fysieke groepslessen in een klaslokaal.
De voordelen van e-learning
Het grote voordeel van e-learning is de flexibiliteit: je kunt lessen veelal in je eigen tijd volgen en dat doen op de locatie die je zelf uitkiest. Of je nu ’s avonds thuis je laptop openklapt of dat liever overdag in een rustig café buiten de deur of in een klaslokaal doet. Daarnaast zijn lessen van een e-learning interactief: via simulaties en games kunnen cursisten in een veilige omgeving leren omgaan met problemen en levensechte situaties. Door complexe vraagstukken te visualiseren, kunnen leerlingen er meer betekenis aan verbinden. Een e-learning helpt je vaak dus ook nog eens sneller en beter nieuwe kennis in je op te nemen.
E-learning: ook interessant voor andere branches?
Digitale lesmodules worden niet alleen op scholen in het basis- en voortgezet onderwijs ingezet. Ook bedrijven gebruiken e-learnings. Bijvoorbeeld om hun medewerkers bij- of om te scholen. Kijk maar eens naar deze recente voorbeelden:
Gezondheidszorg
De Dementiebril is speciaal ontwikkeld voor mantelzorgers. De virtual reality film over dementie met bijbehorende e-learning is bedoeld om hen een concreet beeld te geven van wat dementie betekent. Zo kunnen zij zich beter verplaatsen in hun naaste en zich zekerder voelen in hun zorgtaak. Zorgorganisaties, onderwijsinstellingen en partijen uit het buitenland tonen nu ook interesse is deze nieuwe toepassing. Lees meer.
Toerisme
Hoe breng je leuke uitgaanstips uit jouw gemeente over aan medewerkers in de regionale toeristenbranche? Met een e-learning, zo bedacht de gemeente Ede. De cursist doet in een half uur basiskennis op van de gemeente Ede: van de luchtlandingen van de geallieerden in september 1944 tot het Nationale Park De Hoge Veluwe en het Kröller-Müller Museum. ‘Dankzij de opgedane, toeristische kennis over Ede en de regio kunnen de cursisten met meer zekerheid de bezoeker tips geven voor uitstapjes en verblijf in de regio.’ Lees meer.
Hypotheekbranche
Wist je dat bijna een derde van de starters op de huizenmarkt overweegt zelfstandig online zijn hypotheek af te sluiten? Dat blijkt uit een onderzoek onder 300 starters in opdracht van Centraal Beheer. De verzekeraar start daarom de Hypotheek Academie, een online leeromgeving waar aspirant huizenkopers zich in zeven hoofdstukken kunnen voorbereiden op het afsluiten van een hypotheek. Lees meer.
Ambachtslieden
Minister Wouter Koolmees van Sociale Zaken en Werkgelegenheid gaf afgelopen februari het startsein voor de AmbachtsAcademie. Tweehonderd 50-plussers zonder baan kunnen zich laten omscholen tot bijvoorbeeld lijstenmaker, rietdekker of parketteur. Zij worden door ervaren ambachtslieden opgeleid: op de werkplek van de leermeester én via e-learning modules. Ook krijgen de leerlingen les over ondernemerschap, zodat ze een eigen bedrijf kunnen beginnen of overnemen. Lees meer.
Zelf aan de slag
Wil je weten hoe e-learning bij kan dragen aan het succes van jouw bedrijf? Neem eens vrijblijvend contact met ons op voor een kop koffie. We denken graag met je mee, en vertellen je graag hoe Tekst 2000 / B1 jou kan ondersteunen in het opzetten van een succesvolle e-learning.