Het inhuren van extra personeel – al dan niet tijdelijk – vraagt om jarenlange ervaring in de contentmarkt en een fiks adresboek met contacten. Kennis, kunde en iemands persoonlijkheid moeten passen binnen de organisatie. De specialistische kennispoules van B1 zitten vol met duizenden contentprofessionals. Daar zit áltijd iemand tussen voor jouw bedrijf. In deze blog lees je hoe deze poules jou helpen aan de juiste kandidaat. 

Voor ieder bedrijf dat met content te maken heeft werven, selecteren en detacheren Annemarie Cooper en Gaby Stetter van B1 de beste contentspecialisten. Benieuwd hoe zij te werk gaan? Lees dan onze blog ‘Zo vindt B1 de beste contentspecialisten voor jouw bedrijf’.

Vonnis of jurisprudentie?
Soms komt de deadline zó dichtbij, dat je allang blij bent dat er íemand kan bijspringen. Vergeet niet dat diegene wel over de juiste up-to-date vakkennis moet bezitten. Zoek je een eindredacteur voor een juridisch vakblad? Het is dan belangrijk dat diegene het verschil weet tussen vonnissen en jurisprudentie. Daarom werkt B1 met specialistische kennispoules. In de database zitten duizenden freelancers en werkzoekenden. Die zijn qua kennis terug te voeren naar vier vakgebieden: educatief, juridisch, medisch en fiscaal. Ook binnen die groepen worden kandidaten verder gespecificeerd in het systeem. Daardoor is de juiste kandidaat met kennis van een bepaalde niche snel te vinden.

Selecteren via metadata
Gaby: ,,Een voorbeeld uit onze educatiepoule: wij werken ontzettend veel met ervaren toetsauteurs. Maar ook daarin heb je onderscheid, bijvoorbeeld in niveaus zoals het primair onderwijs, voortgezet onderwijs of het mbo.” Maar die specialisaties gaan nog verder. ,,We hebben Engelse taalprofessionals maar ook ware fransozen in onze database. En we kennen óók de juiste kandidaat met een wiskundige achtergrond. Al die metadata passen wij natuurlijk toe binnen onze eigen database, zodat we snel een selectie aan geschikte contentprofessionals kunnen maken voor een specifieke opdracht.”

,,Onze specialistische kennispoules bevatten een keur aan contentspecialisten”

Van projectmanager tot data-analist
Verstand van vakspecifiek jargon is één kant van het succesverhaal. Bekwaam zijn op het gebied van correcte zinsopbouw, grammatica volgens het Groene Boekje en de meest recente stijl- en interpunctieregels is eveneens belangrijk als er veel content door je vingers gaat.Annemarie: ,,Onze specialistische kennispoules bevatten een keur aan contentspecialisten. De een weet werkelijk waar alles van medische content, de ander kent alle details en actualiteiten uit de fiscale wereld. Er zitten projectmanagers tussen, maar ook toetsontwikkelaars en data-analisten. De gemene deler: ze zijn nauwkeurig tot op de punt en de komma. Dat moet ook wel, want het werk dat zij doen voor onze klanten moet heel precies gebeuren.”

,,Het werk van een product specialist luistert heel nauw. Een klein foutje kan grote gevolgen hebben”

Strakke deadlines
In de wereld van content zijn strakke deadlines aan de orde van de dag. En ook onder tijdsdruk moet je je werk zorgvuldig uitvoeren. Product specialist Cindy Hoogendoorn vertelt bijvoorbeeld over haar werk in deze blog: ,,Ons werk luistert heel nauw en een klein foutje kan grote gevolgen hebben. Neem een aardrijkskundige methode: verschillende invoerders hebben de content ingevoerd in het softwaresysteem van de klant. Aan mij de taak om dat tot in detail te controleren. Er hoeft maar een punt of komma verkeerd te staan in de meta-data en het systeem werkt niet. Dus je moet héél secuur zijn. Je moet ook snel kunnen werken, er moet veel op tijd geleverd worden.”

Flexibele freelancers
Soms heb je alleen op vaste momenten in het jaar pieken op te vangen, een andere keer moet een omvangrijk contenttraject uitgevoerd worden. Misschien zoek je een kandidaat voor een langdurig ziekte- of zwangerschapsverlof of wil je structureel flexibele arbeid inzetten. Gaby legt uit waarom geen enkel vraagstuk voor B1 een probleem is: ,,Omdat onze specialistische kennispoules zo groot zijn, vinden we altijd iemand die qua competenties en beschikbaarheid bij een klant past. En blijkt dat er langer of meer extra handjes nodig zijn? Dan vangen we dat makkelijk op. Dat is het voordeel van zoveel freelancers in ons bestand. Zij zijn die flexibele manier van werken gewend.”

Op zoek naar een goede contentspecialist? Of werk je graag met content en ben je op zoek naar leuke opdrachten? We komen graag in contact!

 

Sofie Vermooten
Sofie Vermooten

Sofie Vermooten deed na haar studie Journalistiek ruim vijf jaar ervaring op in de Nederlandse bladenwereld als redacteur en projectmanager. Voor Tekst 2000 / B1 blogt Sofie over digitalisering én geeft ze praktische tips op het gebied van contentcreatie.

Thuiswerken als een Pro

Met industrieel erfgoed valt goed te werken

Easy as that? Hoe vervoeg je Engelse werkwoorden in het Nederlands?

Over ‘plakkerige’ stelletjes: hoe schrijf je ‘ervan uitgaan’?

Hoe schrijf je functienamen die uit meerdere woorden bestaan?

Hoe schrijf je samenstellingen met ‘online’?

Zo haal je meer uit je video-vergadering

Een ode aan e-learning: de voordelen van studeren vanaf je sofa

3 tips van onze klanten voor verrassende online content [deel II]

3 tips van onze klanten voor verrassende online content [deel I]