Het zijn van die herkenbare momenten: je zoekt een bepaald document of afbeelding maar bent totaal vergeten waar je het hebt opgeslagen. Een lange zoektocht in de mailbox of in verschillende mappen op je laptop volgt. Ondanks technologische ontwikkelingen en geavanceerde apparatuur ligt er vaak nog een probleem bij het ordenen van documenten op de tablets en mobiele telefoons.

Lang leve de notitie-app Evernote! Evernote biedt uitkomst voor zelfs de grootste sloddervos. Middels deze app kunnen gebruikers makkelijk bestanden, afbeeldingen en scans bundelen en informatie synchroniseren tussen verschillende apparaten.

Deze week maakte Evernote bekend dat ze al een miljoen Nederlandse gebruikers heeft. Het totaal aantal gebruikers in de Benelux ligt op 1,6 miljoen. Een jaar geleden lag het aantal gebruikers nog dertig procent lager. Wereldwijd telt de applicatie meer dan honderd miljoen gebruikers. De notitie-app lijkt dus een welkom hulpmiddel voor veel mensen te zijn.

In 2008 werd Evernote al gelanceerd maar sinds oktober 2009 is de app ook in de Nederlandse taal beschikbaar. De applicatie is voor zowel de mobiele telefoon als voor de laptop beschikbaar. Dit digitale notitieboekje biedt gebruikers de mogelijkheid op ieder moment van de dag aantekeningen vast te leggen en weer simpel terug te vinden.

Notities synchroniseer je tussen al je apparaten met één druk op de knop. Na deze handeling staat dezelfde informatie (plaatjes, PDF-bestanden en foto’s) op elk apparaat. De scanfunctie van Evernote wordt door gebruikers ook erg gewaardeerd. De software herkent zelfs teksten op etiketten of visitekaartjes.

Voor de meeste gebruikers van Evernote kwam het nieuws van een miljoen Nederlandse gebruikers waarschijnlijk ook niet als een verrassing. Mensen die niet weten of snappen waarom je niet zonder deze app zou kunnen, zouden de app eigenlijk gewoon moeten downloaden. Het is gratis en scheelt je een tijdrovende zoektocht door je mappen en mailboxen…

Noortje Beumer maakt onderdeel uit van het social mediateam van Tekst 2000 / B1.

5 tips voor een succesvol intranet

Vmbo, havo of vwo? In een Vox-klas werkt iedereen samen

Eén uit duizenden: hoe specialistische kennispoules jou helpen aan de ideale contentprofessional

Leg nooit een cv op tafel – en 5 andere tips voor een geslaagd werving- en selectietraject

Zo vindt B1 de beste contentspecialisten voor jouw bedrijf

Strijd tegen de zomerdip: 5 leerzame tips voor de vakantie

De werkweek van product specialist Cindy

10 tips voor een leukere en effectievere kantoordag

Contentmigratie: dit is het en zó pak je het aan

5 kijktips: onderwijs uit binnen- en buitenland in beeld