Dat we bijna compleet afhankelijk zijn geworden van het internet is niets nieuws. Laten we blij zijn dat we de kennis in huis hebben om optimaal gebruik te maken van het internet en er steeds meer en meer van te leren. Wat wel nieuw is, is de toename van het gebruik van internet. Qmee.com bracht in kaart met welke intensiteit wij gebruik maken van het internet (zie bovenstaande afbeelding voor de resultaten van het onderzoek). De cijfers liegen er niet om!

Zo worden er wereldwijd in één minuut maar liefst 5 miljoen filmpjes bekeken. Krijgt LinkedIn er iedere minuut 120 nieuwe gebruikers bij en worden er per minuut 2,66 miljoen zoekopdrachten bij Google ingevoerd. Daarnaast worden er iedere minuut 14 liedjes toegevoegd op Spotify, er iedere 60 seconden ruim 138 miljoen e-mails verstuurd en 540 Vinefilmpjes geplaatst.

Laten we blij zijn dat het internet dit immense gebruik allemaal aan kan en wij de mogelijkheid hebben optimaal gebruik te maken van diensten als Google en LinkedIn. Want niet alleen privé maar ook zakelijk hebben veel gebruikers er profijt van. Mensen die tijdelijk zonder werk thuis zitten kunnen via LinkedIn een nieuwe baan vinden of hun netwerk inzetten om een leuke klus te vinden. Tevens kunnen bedrijven zich via het internet gratis profileren door accounts aan te maken op Twitter, Facebook en LinkedIn en zo hun zichtbaarheid te vergroten.

De cijfers van Qmee.com zijn misschien duizelingwekkend, maar ook fascinerend om te zien wat er allemaal mogelijk is. Wat voor cijfers zullen er in 2020 uit een soortgelijk onderzoek komen? Dan zijn de mogelijkheden waarschijnlijk alleen nog maar groter, net als het aantal gebruikers.

Noortje Beumer is redacteur en projectmanager bij Tekst 2000 / B1.

Thuiswerken als een Pro

Met industrieel erfgoed valt goed te werken

Easy as that? Hoe vervoeg je Engelse werkwoorden in het Nederlands?

Over ‘plakkerige’ stelletjes: hoe schrijf je ‘ervan uitgaan’?

Hoe schrijf je functienamen die uit meerdere woorden bestaan?

Hoe schrijf je samenstellingen met ‘online’?

Zo haal je meer uit je video-vergadering

Een ode aan e-learning: de voordelen van studeren vanaf je sofa

3 tips van onze klanten voor verrassende online content [deel II]

3 tips van onze klanten voor verrassende online content [deel I]