Wat een mooi nieuws bracht Microsoft deze week op zijn Office-blog naar buiten. Arme studenten hoeven niet langer maximaal bij te lenen om braaf hun studieopdrachten te maken, maar kunnen vanaf nu gratis een licentie voor Microsoft Office 365 downloaden.

Voorheen konden studenten alleen een gratis licentie bemachtigen als hun school daarvoor een aanvraag deed. Een bureaucratische rompslomp wat er vaak op neerkwam dat studenten maar illegaal gingen downloaden of overstapten op een andere licentie. Vanaf heden is een werkend e-mailadres van een geaccepteerde school voldoende en kunnen studenten in no time gratis aan de slag met Office 365. De desbetreffende school moet wel een Office-licentie hebben aangeschaft via Volume Licensing.

Heel goed dat de techgigant ervoor zorgt dat studenten – zij die de toekomst hebben – kosteloos gebruik kunnen maken van de meest recente versie van Microsoft Office-programma’s als Excel, Word, PowerPoint, Outlook en Access. Studeren anno 2014 is al een dure investering en goedwerkende software is nu eenmaal een vereiste tijdens de studietijd. Mooi dat Microsoft niet probeert te verdienen aan deze groep en ze juist tegemoet komt door ze gratis gebruik te laten maken van hun diensten. Deze gebruikers zullen dan ook de eersten zijn om later, als ze eenmaal een goedbetaalde baan hebben, wél voor de licentie te betalen.

De gratis licentie is vooralsnog alleen beschikbaar in Amerika. Later dit jaar kan Microsoft Office 365 wereldwijd door studenten gratis gedownload worden.

Noortje Beumer maakt onderdeel uit van het social mediateam van Tekst 2000 / B1.

,,Lukt de contentklus niet? Dan bel je Tekst 2000”

Hoe mediawijs is jouw kind? Tips voor veilig online gedrag

Pakkende video met Instagram ‘Clips’ – en nóg 3 nieuwe snufjes van grote sociale media

5 tips voor een succesvol intranet

Vmbo, havo of vwo? In een Vox-klas werkt iedereen samen

Eén uit duizenden: hoe specialistische kennispoules jou helpen aan de ideale contentprofessional

Leg nooit een cv op tafel – en 5 andere tips voor een geslaagd werving- en selectietraject

Zo vindt B1 de beste contentspecialisten voor jouw bedrijf

Strijd tegen de zomerdip: 5 leerzame tips voor de vakantie

De werkweek van product specialist Cindy