In de Elsevier stond deze week een interessant artikel over ziekteverzuim op het werk. In de eerste helft van dit jaar kostte werknemers die ziek worden door stress de samenleving 800 miljoen euro. Het aantal mensen dat door stress op de werkvloer uitvalt is sinds 2009 verdrievoudigd en intussen goed voor 7 procent van alle verzuim. Tuurlijk: in sommige gevallen is stress onontkoombaar. Maar ik geloof er heilig in dat hard werken en veel uren op de werkvloer maken niet dé aanleiding is voor stress. Sterker nog: ik denk dat niemand ziek hoeft te worden van een 60-urige werkweek.

Er werden in het artikel verschillende oorzaken genoemd voor stress. Zo werd de crisis aangehaald, bleek de combinatie van zorg voor kinderen of ouders met werk vaak erg zwaar en werd onzekerheid ook als oorzaak genoemd. In dit rijtje zie je al dat werk niet de hoofdoorzaak is. Ik heb binnen mijn bedrijf zelden of nooit meegemaakt dat iemand overspannen raakte of een burn-out kreeg door hard werken. Altijd waren het andere omstandigheden, waarbij het harde werken mee kon spelen.

Verder werden in het artikel trainingen en programma’s aangehaald waar bedrijven mee werken om zo hun medewerkers te behoeden voor een burn-out. En in Amerika wordt zelfs al gewerkt met digital detoxing: digitaal ontgiften. Om tot rust te komen zetten Amerikanen hun mobiele apparaten zoals laptop en tablet minimaal 24 uur uit. Prima dat er geïnvesteerd wordt in de medewerkers, aangezien zij van onschatbare waarde zijn voor een bedrijf. Ik probeer er ook alles aan te doen om mijn medewerkers gemotiveerd te houden en ervoor te zorgen dat er een goede sfeer is binnen het team.

Maar mijn mening is dat mensen prima 60 uur per week kunnen werken. Mits: ze plezier hebben in hun werk. Het duidelijk voor de medewerker is dat het maar tijdelijk is. De privé-situatie van de medewerker goed en stabiel is. Er genoeg ontspanning is voor en na het werk. En misschien wel het belangrijkste: de medewerker moet gewaardeerd worden in zijn werk.

Kortom: erg vervelend dat zoveel mensen met stress thuis zitten. Maar door het harde werken alleen zal het niet komen. 60 uur werken gedurende een aantal weken/maanden….ik heb het vaak gedaan in mijn leven!

5 tips voor een succesvol intranet

Vmbo, havo of vwo? In een Vox-klas werkt iedereen samen

Eén uit duizenden: hoe specialistische kennispoules jou helpen aan de ideale contentprofessional

Leg nooit een cv op tafel – en 5 andere tips voor een geslaagd werving- en selectietraject

Zo vindt B1 de beste contentspecialisten voor jouw bedrijf

Strijd tegen de zomerdip: 5 leerzame tips voor de vakantie

De werkweek van product specialist Cindy

10 tips voor een leukere en effectievere kantoordag

Contentmigratie: dit is het en zó pak je het aan

5 kijktips: onderwijs uit binnen- en buitenland in beeld